Het project combineert verschillende aanpakken voor meertalig onderwijs: bewustwording van talen, taalvergelijking, intercomprehensie, immersie en translanguaging. Deze holistische aanpak tegenover meertalig onderwijs maakt het project uniek.
Van erkenning tot het gebruiken van meerdere talen
De holistische aanpak maakt het mogelijk niet alleen talen te herkennen en erkennen maar ze ook te gebruiken. Zo komen leerlingen in contact met talen die ze niet spreken en kunnen hun complete linguïstische repertoire gebruiken.
Creatie in samenwerking met docenten
Om duurzaamheid en eigenaarschap te ondersteunen worden de activiteiten in samenwerking met de docenten van de verschillende scholen ontwikkeld. Elke school heeft haar eigen vragen aangaande het gebruiken van meerdere talen in het klaslokaal. Deze individuele vraagstukken vragen om verschillende aanpakken en activiteiten.
Inhoud en taalleren
De mogelijkheid om verschillende talen in het klaslokaal te gebruiken is niet alleen belangrijk voor het taalonderwijs maar voor alle vakken. De activiteiten worden daarom niet alleen ontwikkeld in de context van het leren van (vreemde) talen maar richten zich ook op het leren van inhoud zoals zaakvakken.
Multimodaal
De activiteiten concentreren zich niet op één modaliteit mar op verschillende modaliteiten: lezen, luisteren, schrijven en spreken.